Loading...

Google maps werkt niet meer op je site? Hier is de oplossing…

Waar je eerst nog een duidelijk kaartje met de locatie van je bedrijf op je website had, heb je nu een lelijke foutmelding. Wat is er aan de hand en hoe moet je het oplossen?

De fout wordt veroorzaakt door een aanpassing in het Google Maps platform. Hieronder leggen we uit hoe de fout er uit ziet, wat de oorzaak is, en hoe je de fout kunt oplossen.

Hoe ziet de Google Maps error er uit?

Afhankelijk van je website kunnen er verschillende meldingen zijn, maar meestal zie je de volgende melding in je kaart verschijnen:

“Google Maps kan niet correct geladen worden op deze pagina.”

Op je website ziet de contactpagina of routebeschrijving er dan ineens ongeveer zo uit:

Niet echt een goede eerste indruk van je bedrijf…

Wat is de oorzaak van de Google maps foutmelding?

Het Google Maps platform is een apart platform geworden, waarbij de belangrijkste verandering inhoudt dat grootverbruikers moeten gaan betalen voor het tonen van Google maps aan hun users.

Gelukkig geldt dat voor het overgrote deel van kleine ondernemers en MKB websites dat Google Maps gratis blijft. Google Maps geeft je namelijk de eerste 200$ verbruik per maand cadeau, dit betekent dat zolang je maandelijks onder de 200$ aan kosten blijft je Google Maps in feite gratis kunt gebruiken.

De oorzaak is dus dat je nog niet geregistreerd bent als gebruiker op het nieuwe Google Maps platform, hieronder leggen we uit hoe je dit oplost.

Hoe krijg je Google Maps weer werkend op je website?

De oplossing van dit probleem bestaat uit enkele stappen. Vind je dit ingewikkeld of heb je te weinig tijd? Vul dan ons contactformulier in zodat wij je kunnen helpen.

  • Log in op je Google account en ga naar de Google Cloud Omgeving en bezoek het maps-gedeelte via deze link.
  • Zorg dat je een geldige creditcard gekoppeld hebt aan je account. In principe is het gratis, maar dit zorgt ervoor dat Google je wel kan billen als je over de 200$ gebruik per maand heen gaat.
  • Maak een project aan en activeer de Google Maps API-key voor dit project.
  • Update je site met de nieuwe API-key en je site werkt weer met Google Maps als voorheen!

Hulp nodig bij installatie? Klik hier voor support bij het repareren van Google Maps op je website.