Loading...

CMS Systeem: Uitleg en de meest gebruikte CMS systemen

Wat is een CMS systeem?

Een CMS systeem is software waarmee je de inhoud van je website (content) kan bewerken. De afkorting CMS staat voor “Content Management System”. Met een CMS van Centillion kan je gemakkelijk artikelen, plaatjes en video’s toevoegen aan je website via je web browser. Je kan dus je website beheren zonder dat je technische kennis nodig hebt.

CMS Online demo

Met eigen ogen zien wat een website van Centillion met een CMS allemaal kan? Vraag nu gratis en vrijblijvend een online demo aan. Onze specialist deelt zijn scherm met jou, zodat je met hem mee kan kijken. Zo kun je precies zien wat je allemaal kunt doen met ons handige en makkelijke CMS systeem.

Vraag vrijblijvende online demo aan van ons CMS

  Meest gebruikte CMS

  Het meest gebruikte CMS op dit moment is WordPress. Met dit systeem kun je je website artikelen, plaatjes en video’s gemakkelijk uploaden en aanpassen.

  Het systeem is gemakkelijk in gebruik, je hebt geen technische kennis nodig om de content van je website bij te houden.

  CMS voor webwinkels

  Momenteel is het meest gebruikte CMS systeem voor webshops WooCommerce. Dit is een uitbreiding van WordPress, die je dus bovenop WordPress moet installeren. Het vergt iets meer instellingen om te installeren, maar eenmaal draaiende is dit ook, net als WordPress, eenvoudig te bedienen.

  Welk CMS moet ik kiezen?

  Hierboven heb je kunnen lezen wat de meest populaire CMS systemen van dit moment zijn, echter betekent populair niet altijd de de beste. Voor sommige situaties kan het zijn dat je beter een ander CMS kunt kiezen. Dit hangt af van het doel van je website, denk hierbij aan details zoals:

  • Wil ik een website met content of een webshop?
  • Ga ik de inhoud van mijn site vaak wijzigen, of laat ik dit liever aan mijn webbouwer over?
  • In het geval van een webshop: Heb ik veel of weinig artikelen?
  • Kan ik een maandelijkse fee betalen voor mijn CMS software, of wil ik een gratis pakket?

  En zo zijn er nog meer overwegingen die moeten worden gedaan. Twijfels over wat het beste CMS voor jouw situatie is? Vul het formulier hieronder in voor een gratis en vrijblijvend advies, en kom er vandaag nog achter wat het beste CMS is voor jouw situatie.