Loading...

PHP versie upgraden

Waarom PHP upgraden?

Draait jouw website nog op een oude PHP versie? Ook al doet je website het misschien nog is er een grotere kans dat je website niet optimaal beveiligd is en dat hij ook langzamer is dan nodig.

PHP versie en veiligheid

In elke nieuwe PHP-versie worden gevonden bugs en kwetsbaarheden opgelost. Hierdoor is een nieuwere versie doorgaans veiliger dan een oude versie. Bij zeer oude versie is er zelfs kans dat er helemaal geen updates worden uitgebracht, deze versies zijn dus interessant voor hackers, die daar dan ook gericht naar op zoek gaan.

Bescherm je site voor kwetsbaarheden en hackers door tijdig te upgraden naar een recente PHP versie.

PHP versie en snelheid

Bij elke nieuwe PHP upgrade besteden de makers veel aandacht aan het optimaliseren van de functies om de taal sneller te maken.

Zoals je misschien al weet vindt Google snelheid erg belangrijk voor de user experience. Daarom worden snellere website hoger gerankt en krijgen snelle websites dus meer bezoekers.

Om je een idee te geven van de winst die er te behalen valt: Een WordPress 5.0 website is bijna 3x zo snel onder PHP 7.3 als onder PHP 5.6.

Wat houdt “PHP upgraden” in?

Als jouw website geschreven is in de programmeertaal PHP, dan draait er op jouw server software die de PHP-bestanden van je site op de juiste uitvoert. Deze PHP software op jouw server is geïnstalleerd in een bepaalde versie. Deze versie wordt bedoeld als er gesproken wordt over de versie van PHP.

Daarnaast kan de gebruikte versie van PHP zoals hierboven beschreven ook gevolgen hebben voor de PHP code in jouw website. Bij nieuwe PHP-versies komt er vaak nieuwe functionaliteit bij en verdwijnt er ook oude functionaliteit. Dit houdt in dat de PHP code van je website geschikt is voor bepaalde PHP versies, terwijl het met bepaalde andere versies niet zou werken.

Als je dus de PHP versie voor je website upgraden, dan moet je de volgende 2 dingen doen:

  • Je moet de software op je server upgraden naar de gewenste versie. Bij veel hostingpartijen kun je dit vrij gemakkelijk doen via een dropdown in het admin panel, bijvoorbeeld via het DirectAdmin panel.
  • Daarnaast moet je de PHP-code van je website geschikt maken voor de nieuw gekozen PHP versie. Bij kleine updates hoef je vaak niets te veranderen. Echter bij grote sprongen, bijvoorbeeld van PHP 5.6 naar PHP 7, zul je waarschijnlijk wel aanpassingen in de code moeten doen.

Ondersteuning nodig bij een PHP upgrade?

Zie je het niet zitten om zelf een PHP update te doen of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.