Loading...

API koppeling Hubspot CRM en Ticketmaster

De Haas Projecten (DHP) doet o.a. de organisatie en promotie van evenementen, waaronder Disney on Ice en Monster Jam. Voor een gedeelte van haar marketing-activiteiten gebruikt DHP het CRM Hubspot. Ticketverkoop voor genoemde evenementen verloopt via Ticketmaster.

DHP kwam bij Centillion met de vraag of wij de data over de ticketverkoop vanuit Ticketmaster via de Hubsport API naar Hubspot CRM konden sturen om zo de contacten in Hubspot te kunnen verrijken met data over koopgedrag uit het verleden.

Wij realiseerden deze koppeling voor DHP, en nu kan er in CRM worden gesegmenteerd op basis van ticketaankopen in het verleden en kan er dus per contact in Hubspot CRM worden gezien in welke evenementen men geïnteresseerd is. Dankzij de data over het koopgedrag kan DHP haar contacten nu segmenteren om zo gerichtere marketinguitingen te kunnen doen.

Gebruikte technieken:

  • Hubspot API
  • Ticketmaster API

Door de deskundigheid en ook geduld van Centillion is het gelukt.
Als local promoter van Disney On Ice en Monster Jam hadden wij behoefte aan een API tussen Hubspot en Ticketmaster. Bij het project waren meerdere partijen betrokken wat bijdroeg aan de complexiteit maar door de deskundigheid en ook geduld van Centillion is het gelukt de API te activeren.

Karin de Haas, De Haas Projecten