Loading...

Website laten maken. Hoe werkt het? Wat kost het?

Kort samengevat bestaat het proces van het laten maken van een nieuwe website uit de volgende punten, die we in dit artikel verder zullen uitleggen:

 • Functioneel ontwerp van de website; De structuur van de website en wat de website precies moet kunnen.
 • Website grafisch laten ontwerpen.
 • Het maken van de website zelf.
 • Wat kost een website laten maken bij Centillion?

  Inspiratie nodig? Download deze webdesign voorbeelden

  Functioneel ontwerp website

  Wat moet mijn website precies kunnen en hoe is de site gestructureerd? Dit is het eerste onderdeel van het maken van een website. Als je dit goed uitwerkt dan zullen jouw ontwerper en web developer een goede website voor je kunnen maken, waar alles inzit dat je nodig hebt.

  Bij Centillion verloopt dit proces als volgt:

  1. We bepalen het doel van de site in een persoonlijk gesprek. Gebruik je de site vooral als visitekaartje voor bestaande contacten? Wil je dingen verkopen via mijn website?
  2. We bepalen de structuur van de website. Welke pagina’s moeten er komen, hoe klik je door de website heen, welke functionaliteit staat waar? Indien nodig maken we hiervoor wire-frames.
  3. Dit werken we voor je uit tot een functioneel ontwerp van de website. Met dit ontwerp kan de web designer aan de slag om het grafische ontwerp te maken.

  Grafisch website ontwerp

  Als je een website ontwerp wilt laten maken kijk dan goed welke bestaande websites jij mooi vindt. Dit kan helpen om de richting van het design te bepalen. Vervolgens maken we:

  1. Een definitie van de stijl en de kleuren, uiteraard op jouw logo aangepast indien je dat al hebt.
  2. We maken of verzamelen foto’s, logo’s en andere input die jij op je website wilt hebben.
  3. We maken het design, zodat het past bij het functioneel ontwerp.
  4. Na jouw goedkeuring is het website ontwerp af.

  Het laten maken van de daadwerkelijke site

  Nu combineren we het functioneel ontwerp en het grafisch ontwerp tot een mooie en goed werkende website. Jij hoeft niks meer te doen, je kunt uiteraard wel meekijken hoe de site er uitziet, en bijsturen waar nodig.

  Wat kost mijn website?

  Wat zijn de kosten van het laten maken van een website? Dit hangt sterk af van de complexiteit van je website; Wil je een simpele standaard website of een custom project met ingewikkelde functionaliteit? Wil je een bestaand template gebruiken of ga je een nieuw design laten maken?

  Ontvang vandaag nog een persoonlijke offerte